O le mataupu faavae o le suau'u-absorbing pepa

O le mataupu faavae opepa suau'u teuteue fa'avae i luga o fa'alavelave fa'aletino se lua: fa'aoso ma fa'aulu. ?

Muamua, o le mataupu faavae adsorption o le pito i luga o le suauu-absorbing pepa o loʻo i ai se lipophilicity patino, lea e mafai ai ona faʻapipiʻi le suauu i luga o le pepa. Adsorption o se mea fa'aletino e mafua mai i se vaila'au e ui atu i luga o se adsorbent. O le pito i luga o le adsorbent o loʻo i ai se vaega tele maʻoti ma se gaioiga faʻapitoa, ma e mafai ona faʻafefe mea o loʻo siomia ai. O alava o le pepa suau'u-suau'u e ga'o e pei o le ofe, ma o foliga ma le vaega o le lumen e eseese. O le tele o le vaega i luga, o le malosi foi lea o le malosi e faʻafefe ai le suauu. O nei alava e iai le hydrophobic ma le lipophilic properties, lea e mafai ai e le pepa suauʻu faʻafefe ona faʻafefe lelei le suauʻu i luga o foliga. ?

Suau'u mitiia pepa vonder

Lona lua, o le infiltration principle o lepepa suauue masani ona faʻaaogaina le auala e faʻaogaina ai le pito i lalo e faʻaogaina ai lona vaʻa alava talafeagai, faia ai se gaioiga capillary, ina ia maua ai e le pepa uiga faʻafefe. ‌O le gaioiina o le capillary o le pepa e mafai ai ona tufatufa tutusa le suauu i le alava avanoa o le pepa, ma sosolo i totonu e ala i le gaioiina o le capillary o le pepa o loo siomia ai. ?

I se aotelega, o le pepa suauʻu faʻalelei e faʻafefeteina lelei le suauʻu mata e ala i le faʻaogaina o mea faʻapitoa o le adsorption ma le infiltration, tausia le paʻu fou ma mama.


Taimi meli: Iul-30-2024
  • Muamua:
  • Sosoo ai: